Je kunt tegen ondernemen opzien als tegen een berg. Maar een berg die je wel op wilt. Van welke kant benader je ‘m? Hoe bereid je je voor? Draag je alle bagage zelf of huur je daar iemand voor in? Welk pad omhoog kies je en wie wijst je de weg, de makkelijkste route of de snelste? En wat ligt er achter die berg? Nog eentje?

 

Een grote stap

Ja, gaan ondernemen is een grote stap. Starten is namelijk iets heel anders dan een nieuwe baan vinden. Met een andere baas, andere collega’s en nieuwe taken. Het is geen werk van 9 tot 5. Het is niet alleen doen waar je al goed in bent. Als ondernemer aan de slag is een compleet nieuwe levensfase.

 

Maar weten wat het niet is, wil nog niet zeggen dat je weet wat het wel is. Die onbekendheid maakt onzeker, maakt ervoor gaan lastig. Het kan ook te spannend zijn als je financieel niet genoeg buffer hebt of er niet aan toe bent om in je eentje alles te moeten beslissen en te regelen.

 

Tenzij …

Tenzij je kiest voor het starten als ondernemer in loondienst. Ja, je moet klaar zijn voor die nieuwe levensfase. Je moet het zien zitten om zeven dagen in de week ondernemer te zijn. Het moet je leuk lijken om dag te zeggen tegen je comfort zone. Je moet ernaar uitkijken om, als je in het weekend gewerkt hebt, gewoon even op maandagochtend te gaan sporten. Om echt goed te verdienen als je echt goed werkt.

 

Maar die voorbereiding? Daar helpen wij je bij. Die weg kiezen? We zijn die berg al zo vaak op geweest en denken graag mee over welke weg bij jou past. Alles administratief regelen? Dat doen wij het grootste deel. Backoffice, landelijke marketing? Ons pakkie-an. Plek zoeken? Hebben we voor je. Elke maand salaris? Yep, inbegrepen.

 

Op die manier is beginnen met ondernemen niet een moeizame reis, maar krijg je vleugels. Pas na een heel jaar leren, ervaren, netwerken en groeien ga je zelfstandig verder, vlieg je uit.  

 

Lijkt het je wat?
Bekijk dan de mogelijkheden op www.startuppen.nl. We voeren nu gesprekken voor de groep die na de zomer in Amsterdam start. Na de zomer komen daar nieuwe locaties bij.

 

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN