Startuppen: vanuit een baan werken aan je eigen recruitmentonderneming. Het klinkt zo logisch, maar toch was er vóór Marie-Eugenie Artes (45) niemand op het idee gekomen. Als commercieel directeur van Career Factory staat zij dagelijks in contact met startende ondernemers. “Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat de stap voor sommigen erg groot is”, vertelt zij tussen de bedrijven door. “Dat inspireerde me om te kijken of ik die stap niet kleiner kon maken.”

Marie-Eugenie werkt al sinds haar studie International management in de uitzendbranche. “Het leek me gewoon leuk, en dat bleek het ook te zijn. Ik heb verschillende rollen gehad: ben intercedent geweest en vestigingsmanager tot ik op een gegeven moment voor mezelf begon.” In 2010 kwam ze bij Staffing Associates terecht, het moederbedrijf van Career Factory, en sinds een jaar is ze daar verantwoordelijk voor Career Factory.

 

Marie-Eugenie

 

Grotere ambitie

“Ik heb Career Factory altijd een mooi merk gevonden, sterk en met een goede uitstraling. Ik zag en zie volop kansen om uit te breiden. In Amsterdam is Career Factory een bekende speler, maar mijn ambitie is groter.  Vandaar ook dat ik steeds op zoek ben naar mensen die zich daarvoor willen inzetten.”

 

Door ondernemende mensen de mogelijkheid te geven onder begeleiding te starten met de zekerheid van een loondienstverband, wil Marie-Eugenie twee werelden bij elkaar brengen. “Ik zie mensen die de vaardigheden hebben en de ambitie, maar nog niet de investering kunnen opbrengen, of die liever niet in hun eentje zitten ploeteren. Het is zó zonde om hun niet de kans te geven om te ervaren dat ze het best kunnen!”

 

Enthousiasme is groot

Startuppen in loondienst bij Career Factory is een mooie tussenstap voor ondernemers om uiteindelijk helemaal op eigen benen staan. “We zijn nu bezig met gesprekken voor de eerste groep die deze zomer in Amsterdam aan de slag gaat. Het enthousiasme is groot, en dat is mooi om te zien. Het is voor sommigen echt het steuntje in de rug waar ze naar op zoek waren.”

 

De mensen die zich nu aanmelden, hebben voor het merendeel een paar jaar ervaring in de recruitment en gaan vanaf juni aan de slag met andere ondernemers-in-spe, met vakinhoudelijke begeleiding, op een hippe plek. “Ha, als ik weer moest beginnen, zou ik er zelf ook voor gaan”, lacht Marie-Eugenie. “Ik weet nog goed hoe vaak ik mijn neus gestoten heb in het begin. Ik dacht echt dat ik in drie maanden up and running zou zijn. Nou, dat liep een beetje anders. Het is goed gekomen, maar spannend was het wel.”

 

Best mogelijke start

Hoe het programma er van week tot week uit gaat zien, kan Marie-Eugenie nog niet verklappen. “Het wordt in ieder geval een traject dat voor elke deelnemer anders zal zijn. We doen er alles aan iedereen van tevoren echt goed te leren kennen. Waar ligt je hart? Wat weet je? Wat heb je al ervaren? Daar sluiten we op aan. Alles is erop gericht je na een jaar de best mogelijke start te geven. Om je te laten profiteren van wat wij in de praktijk hebben ervaren. ”

 

Lijkt het je wat?
Zie je jezelf al als ondernemer in de recruitment, maar twijfel je nog over hoe je die stap moet zetten? Overweeg dan het startuppen. Lees hier meer over deze nieuwe manier van starten als ondernemer. We voeren nu gesprekken voor de nieuwe groep die in februari in Amsterdam start. Daar kun jij bij zijn!

 

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN