Vorig jaar begonnen 168 duizend mensen een nieuwe onderneming. Dat waren er 15 procent meer dan het jaar daarvoor en het aantal starters is nog steeds groeiende. De toename zit ’m vooral in het aantal zzp’ers. De keerzijde is dat er ook 90 duizend ondernemers weer stopten, ook 10 procent meer dan het jaar daarvoor (bron: KvK).

 

Wie (nog) niet durft aan te sluiten bij ondernemend Nederland, of binnen korte tijd weer met ondernemen moet stoppen, heeft daar ongetwijfeld goede redenen voor. Maar ook veel slechte, en daar hebben we bij Career Factory kort geleden een antwoord op gevonden: Startuppen. Vanaf nu zijn al deze redenen een smoesje! Wat houdt je nog tegen om een vliegende start te maken?

 

Vijf redenen die jou niet meer mogen weerhouden om voor jezelf te starten


1. Mijn zekerheid van salaris, pensioen en doorbetaling bij ziekte valt weg 

Als Startupper bij Career Factory krijg je in het eerste jaar gewoon een vast salaris. Zo kun je je eigen business opbouwen en er tegelijkertijd zeker van zijn dat je je hypotheek of huur kunt blijven betalen. Die moeilijke eerste periode waarin je nog klanten moet vinden en de markt moet leren kennen, overbrug je op een veilige manier.

 

2. Als ondernemer sta ik er helemaal alleen voor

Onze Startuppers staan er geen moment alleen voor. Je werkt wel zelfstandig, maar in samenwerking met een club gelijkgestemde professionals. Daarnaast krijg je een steuntje in de rug door een uitgebreide keuze aan (online) trainingen en coaching door ervaren ondernemers die je helpen je omzetdoel te halen.

 

3. Als ondernemer ben je 80 uur per week in touw

Ja, dat daar zit wat in. Je werkt over het algemeen meer dan iemand die in loondienst is. Maar dan wel aan iets wat je blij maakt en waarvan jij zelf op den duur de vruchten van plukt. Bovendien hoef je aan niemand te vragen of je doordeweeks een middagje iets anders kunt gaan doen. Je deelt je tijd zelf in. Jij bent de baas!

 

4. Je moet allerlei dingen doen waar je geen zin in hebt (of geen verstand van hebt)

Al die lastige klussen die erbij komen: administratie, financiële planningen, prognoses, marketing, advertentiecampagnes. Dat hoort er ook bij. Maar als Startupper bij Career Factory geef je dat allemaal uit handen. De back office wordt door ons Service Center geregeld. Kun jij je helemaal concentreren op de groei van je eigen business.

 

5. Het is niet het juiste moment

Als er één moment juist is, dan is het nu. De markt is op zijn hoogtepunt sinds de afgelopen 20 jaar, de vraag naar jonge professionals en specialisten is enorm. Daar liggen kansen! En waarom zou je de gelegenheid niet aangrijpen om een jaar lang zonder enig risico uit te zoeken of ondernemen bij jou past? Geef het een kans en informeer hier naar de mogelijkheden om per september in Amsterdam te starten.

 

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN