Ben jij de Logistic Engineer die blij wordt van veel vrijheid in jouw baan en graag wil reizen over de gehele wereld? Voel je je daarnaast thuis in een omgeving waar alles nog mag worden opgezet en nog niet alles is uitgestippeld? Werk je graag op het snijvlak Logistiek, IT en mensen? Reageer direct!

City

Almere

Organization

Een internationale MKB-organisatie met ambitieuze (internationale) doelstellingen. De bedrijfscultuur van deze organisatie kan het best omschreven worden als hands-on, direct, betrokken, no nonsens en resultaatgericht.

Job position

Als Logistic Engineer ben je samen met jouw collega’s Logistic Analisten, Logistic Engineer en Manager Supplychain Excellence verantwoordelijk voor het optimaliseren van de logistieke processen binnen de warehouses verspreid over de wereld. In jouw zelfstandige rol, werk je nauw samen met jouw collega’s, maar natuurlijk ook met andere afdelingen (sales) over de gehele wereld. In jouw functie als Logistic Engineer ben je de bruggenbouwer tussen operatie en IT. Het grootste warehouse is gevestigd in Nederland, van waaruit je werkzaam bent. Maar je richt je ook op de andere warehouses, waar je geregeld naar zult reizen (circa 10-20%).
In jouw team werk je nauw met elkaar samen aan grote projecten, maar neem je ook verantwoordelijkheid over jouw eigen (deel)projecten. Een voorbeeld van een groot project is de implementatie van het nieuwe Warehouse Management Systeem wereldwijd. De optimalisatie projecten die vervolgens ontstaan, pak je ook op. Andere voorbeelden zijn het aanpassen van labels, templates en optimalisatie retours-proces. Als Logistic Engineer analyseer je de verschillende logistieke gegevens, aan de hand van de door jouw opgestelde rapportages en kom je proactief met verbetervoorstellen. Procedure: Telefonisch kunnen er helaas geen toelichtingen verstrekt worden. Eventuele vragen kunnen per email gesteld worden.

Job requirements

Als Logistic Engineer heb je een HBO/ WO achtergrond en enige ervaring in Logistic. Reizen (per vliegtuig en auto – je hebt een rijbewijs) is voor jou geen probleem. Je hebt kennis van ERP en WMS systemen. Ook kan je zelfstandig Functional Design Documents opstellen. Je bent analytisch, proactief en voelt je thuis in een omgeving waar nog veel stappen op het gebied van professionalisering gemaakt kunnen worden. Een groot oplossend vermogen gecombineerd met inzicht en jouw leergierigheid zorgen ervoor dat je knelpunten niet alleen voor nu oplost, maar ook voor in de toekomst. Je bent communicatief sterk en spreekt naast Nederlands en Engels ook de taal van Operatie en IT-ers. Je hebt bijvoorbeeld enige ervaring als Stock Analyst, Business Controller, Business Intelligence Specialist of Logistic Analyst, Logistic Engineer op gedaan. Ook als je ambitie hebt in de richting van deze functies, verzoeken wij je te reageren.

Our offer

Als Logistic Engineer werk je in een ambitieuze, internationale werkomgeving. Het betreft een vaste, verantwoordelijke baan, waarbij je de mogelijkheid krijgt om met enige regelmaat te reizen naar locaties over de hele wereld. Je kunt echt verschil maken en krijgt alle ruimte om eigen invulling aan jouw rol te geven. Zij biedt een passend salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding, van circa E 3000,- tot E3.600,- bruto per maand, gebaseerd op een fulltime dienstverband. Tevens worden er moderne secundaire arbeidsvoorwaarden geboden.

Questions?

Contact our partner directly:

 

Nicole Jelissen
Recruitment Partner
Sales, Marketing & Communicatie