Bent u werkgever of ondernemer en overweegt u een buitenlandse professional (kennismigrant) in dienst te nemen? Weet dan wel, dat de Immigratie- en NaturalisatieDienst (IND) strenge eisen stelt aan het inhuren van een buitenlandse werknemer. Career Factory kent als officieel IND-referent alle wettelijke verplichtingen en handelt de complete administratie soepel voor je af, zodat uw kennismigrant snel aan het werk kan.

 

Samenwerking met een gespecialiseerde Relocation & Expat Services partner
Wij werken gedurende dat traject nauw samen met een gespecialiseerde Relocation & Expat Services partner. Zij verzorgen de vereiste documenten bij de IND en de fiscus. Ook de werkvergunning, het aanmelden bij het consulaat en indien gewenst de verzekeringen en eventuele huisvesting regelen zij snel en deskundig. Als payroller nemen wij u alle zorgen uit handen.

 

Erkend IND-referent

Heeft u zelf een buitenlandse medewerker binnen of buiten Europa gevonden? Dan kunt u deze laten payrollen via Career Factory. Voor EU-onderdanen kunnen we ook de 30%-regeling toepassen, waardoor zij maximaal vijf jaar lang aanspraak kunnen maken op een belastingvoordeel van dertig procent. De kennismigrant moet dan wel voldoen aan door de IND gestelde voorwaarden. Dat betekent onder andere, dat u als werkgever erkend referent moet zijn. Een erkend referent is bevoegd om de aanvraag van de verblijfsvergunning voor de kennismigrant volgens de regels af te handelen, inclusief alle daarbij behorende administratieve en juridische verplichtingen.

 

Waarom Career Factory?
Career Factory is een officieel door de IND benoemd referent. Voor deze expertise hebben wij daarom binnen onze organisatie een speciale kennismigrantendesk, die geleid wordt door Eric Bonn. Als wij het in dienst nemen van uw kennismigrant overnemen, plukt u daar volop de vruchten van. Wij verzorgen een versnelde toelatingsprocedure, besparen u de kosten om zelf erkend referent te worden en nemen wij het totale proces (inclusief alle administratieve rompslomp én de payrolling) volledig uit handen.

 

Onze meerwaarde bij het inzetten van kennismigranten
Onze mensen zijn zelf óók ondernemer en kennen het klappen van de zweep in ondernemersland. Bij ons dus niet continu wisselende gezichten, maar is er een duurzame relatie met dezelfde, ervaren contactpersonen. Dat geeft rust en u bent bovendien altijd verzekerd van jarenlange kennis en ervaring. En dankzij onze samenwerking met onze Relocation & Expat Services partner loopt niet alleen administratief alles op rolletjes, maar kunnen wij desgewenst ook organiseren dat uw kennismigrant meteen onbezorgd aan de slag kan, omdat er ook in (gemeubileerd) onderdak kan worden voorzien voor hem (en zijn gezin).

 

Meer weten? Of benieuwd naar wat het nettosalaris is van een kennismigrant? Bel of mail ons.