Evelien (24) startte in september als Startupper bij Career Factory. Haar droom? Een eigen bedrijf starten in het vak waar ze plezier uit haalt. Haar eigen recruitmentbureau is dan ook wat ze dit jaar gaat opbouwen met ondersteuning van ervaren ondernemers. Eerst een jaar vanuit loondienst, daarna als ondernemer. Maak kennis met Evelien!

 

Evelien RinkEven voorstellen

Deze ambitieuze Drentse is afgestudeerd in HBO Human Resources. Na haar opleiding is ze meteen in de arbeidsbemiddeling terecht gekomen, in een recruitment-  en salesrol. Ze kwam er snel achter dat het contact met klanten haar erg goed lag, waardoor ze zich vervolgens verder heeft ontwikkeld binnen sales. Ze vindt het belangrijk om klanten goed te leren kennen en gevoel te krijgen bij de werkomgeving. Zo ervaart ze zelf de bedrijfscultuur en kan ze écht een goede match maken tussen de opdrachtgever en professional.

 

De stap naar het ondernemerschap

Ik had altijd al een droom om voor mezelf te starten. Bovendien heb ik met mijn eerste baan meteen een vak gevonden waar ik veel energie van krijg en écht goed in wil worden. Dus waarom beiden niet combineren? Wat mij tegen heeft gehouden is dat voor mij het moment er nog niet was: ik had het naar mijn zin in mijn baan en wilde graag de beste van mijn team worden. Daarnaast had ik ook nog geen idee wat mij dan precies te wachten zou staan als ik voor mijzelf zou beginnen: waar moet ik allemaal aan denken? Er komt zoveel meer op je af dan wanneer je in loondienst aan het werk bent.

 

‘’Ik sta er voor de volle 100% achter en ik ben echt heel blij dat ik deze kans met beide handen heb aangepakt.’’

 

Sterke drive voor het ondernemerschap

Toen kwam het startup concept op mijn pad. Ik werd benaderd door Merlijn en bezocht de website. Allereerst leek het mij eigenlijk te mooi om waar te zijn, dus ik twijfelde stiekem wel of ik er op in wilde gaan. Toch triggerde het me wel én vervolgens bleef het in mijn hoofd spelen. Moet ik deze kans niet gewoon grijpen en mijn droom nu al uit laten komen? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben vervolgens toch in gesprek gegaan. Eerst puur om er meer over te horen. Tijdens het gesprek kwam ik er achter dat mijn drive voor het ondernemerschap enorm sterk is. Het concept sprak me erg aan, zeker omdat ik zonder risico’s de eerste stappen naar succes kan maken. Daarnaast wordt er veel voor mij geregeld en word ik begeleid door ondernemers die dit proces al eens hebben meegemaakt. Na meerdere gesprekken voelde het zo goed, dat ik besloten heb om de stap te wagen! Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht om op korte termijn een eigen onderneming te starten, want wat is het spannend en onwijs gaaf! En kijk nu: ik sta er voor de volle 100% achter en ik ben echt heel blij dat ik deze kans met beide handen heb aangepakt.

 

Plezier in mijn vak

Ik haal veel plezier uit het helpen van klanten. Wanneer ze hulp nodig hebben bij hun personeelsbehoefte, dan help ik graag! Om klanten vervolgens te zien groeien én om professionals te voorzien van een passende werkplek is waar ik blij van word. Dat werkplezier gun ik anderen ook, want een baan is toch een groot onderdeel van iemands leven. Om daar een bijdrage aan te leveren, vind ik fantastisch! Op dit moment krijg ik veel energie van commercie en sales. Mijn innerlijke drive zorgt er dan ook voor dat ik door ga totdat ik alles voor elkaar heb. Die drive heb je echt wel nodig als je voor jezelf start. En dat combineer ik met een vleugje Drentse nuchterheid, haha!

 

‘’Om klanten vervolgens te zien groeien én om professionals te voorzien van een passende werkplek is waar ik blij van word. Dat plezier gun ik anderen ook.’’

 

De eerste weken als startupper

Mijn eerste ervaringen als startupper zijn erg positief. Ik heb een heel warm welkom gehad en het kantoor in B.Amsterdam is an sich al een inspiratieplek. Vanaf dag één was alles geregeld en kon ik meteen aan de slag. Je loopt over van ideeën en het is dan heel fijn dat je begeleid wordt door professionals die vanuit ervaring weten wat prioriteit heeft en wat de logische vervolgstappen zijn.

Ik ben samen met andere startuppers gestart, ieder richt zich op een eigen specialisme in een andere markt. Samenwerken is erg fijn: je maakt hetzelfde mee, je staat er niet alleen voor en kan je altijd sparren over nieuwe ideeën of een plan van aanpak. De eerste weken zijn voorbij gevlogen en ik sta te popelen om de matches te gaan maken in mijn eigen specialisme: HR & Recruitment.

 

Ambitie

Ik ben ambitieus en dat geldt ook voor de dromen die ik heb met mijn eigen bedrijf. Mijn ambitie is om over een paar jaar mijn eigen team van talentvolle recruiters aan te sturen en samen te werken met mensen die dezelfde passie als ik hebben. Zelf werk ik dan ook op alle vlakken mee, want zo blijf ik doen wat ik leuk vind. Of ik stiekem een voorkeur heb? Jazeker, sales natuurlijk!

 

Wil je de stap naar het ondernemerschap van Evelien volgen? Volg Evelien op LinkedIn en neem een kijkje achter de schermen bij onze startuppers en potentiële recruitmentondernemers via instagram.

 

Ook een ondernemersgeest?

Heb jij ook een drive om te ondernemen in de arbeidsbemiddeling? En wil je hier in klaargestoomd worden door ervaren ondernemers? Bekijk de mogelijkheden op startuppen.nl of download direct de brochure.